Holdet bag Self Made. Foto: Mathias Broe

28.06.2022

Nu er de sidste talenthold fra Serieskolen 2022 blevet udvalgt

I dag offentliggør Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted, Odense Filmværksted sammen med Netflix, de sidste fire talenthold fra dette års serieskole, som nu får en unik mulighed for at lave et pilotafsnit af deres egen serie. De fire talenthold vil hver modtage i alt 130.000 kroner samt adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.

Det første år af Serieskolen, 2021, var en stor succes. Mere end 200 talentfulde unge ansøgte om at være en del af Serieskolen – et antal, der senere blev skåret ned til tre talentfulde hold, som alle overraskede både lærere og mentorer fra den danske filmbranche og Netflix. Serieskolens andet år har, endnu engang, imponeret repræsentanter fra filmbranchen.

I år har de regionale filmfonde FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje været samarbejdspartnere på Serieskolen, 2022. Det nye samarbejde har gjort det muligt at støtte et fjerde talenthold, hvilket betyder, at endnu flere talenter fra hele Danmark har fået mulighed for at forfølge deres drømme og styrke deres færdigheder inden for seriel historiefortælling. Derudover modtager de fire talenthold hver i alt 130.000 kr., der skal hjælpe talentholdene med at fokusere på deres serieprojekter. I den første del af Serieskolen i 2022 deltog 298 talenter i syv masterclasses, og dette antal er nu blevet skåret ned til de fire endelige talenthold.

Et bredt panel bestående af værkstedsdirektørerne, sammen med Jenny Stjernströmer Björk fra Netflix, Piv Bernth fra Apple Tree Productions, Maj-Britt Landin fra Drive Studios, Morten Kjems Hytten Juhl fra SAM Productions har udvalgt de fire talenthold.

De fire udvalgte talenthold er:
Projekt: Kollegiet af Selina Izabella Wilken, Frederik Paludan og Kristian Pedersen
Projekt: Faker af Sara Wraae Bomholt, Theis Gavnbo Holmstrup og Jes Bergholt Bach
Projekt: For alt i verden af Signe Høiholm Fejer, Pernille Lund og Sofie Krogh Grud
Projekt: Self Made af Ida Karoline Juul Dolmer, Nikolai Boesby Skou, Lina Csillag, Marie Katrine Juul Dolmer og Oliver Pilemand


Direktør for Odense Filmværksted, Mette Bihl:

Serieskolen 2022 indeholdte tre weekend workshops for de 12 talenthold – og det var helt fantastisk at have besøg af dem på Odense Filmværksted på tredje og sidste workshop. Der er blevet skabt et stærkt bånd mellem alle talenterne på tværs af hold – og de har delt ideer og netværk for at styrke hinandens seriekoncepter. Alle projekter har udviklet sig gennem forløbet med professionelle kapaciteter fra Netflix og den danske serie-branche, så manuskripter, visuel stil og produktion var toptunet til mødet med branchen den 23. juni i Cinemateket.”

I februar 2021 lancerede Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted, Serieskolen i et nyt samarbejde med Netflix. I januar 2022 blev skolens anden sæson offentliggjort – endnu engang med et fokus på at udvikle unge talenter fra hele Danmark. Fra starten har det været det ultimative mål for Serieskolen at give nye talenter mulighed for at udvide deres viden inden for seriel historiefortælling og give dem en større forståelse for branchen.

Direktør i Fonden Filmtalent, Jeanette Reutzer:

Vi har igen i år oplevet en enorm interesse og opbakning til Serieskolen fra både talenter og den danske film og tv-branche. 33 af de dygtigste kræfter inden for serieproduktion i Danmark og fra Netflix har undervist og vejledt 36 instruktører, producere og manusforfattere i udviklingen af deres egne seriekoncepter. Uden branchens engagement og lyst til at dele viden, ekspertise og faglighed kunne vi ganske enkelt ikke lave Serieskolen. Også et stort tak for støtten til de regionale fonde, og til Netflix for det fantastiske partnerskab og viljen til at investere i den næste generation af unge danske serietalenter. Med Serieskolen har vi fået skabt en helt ny platform for den landsdækkende talentudvikling på tværs af landets filmværksteder. Det er vi utroligt taknemmelige for.”

Netflix ser dette partnerskab som en fantastisk mulighed for at styrke fremtidige danske talenter og sikre at endnu mere godt indhold vil blive skabt i Danmark. De er meget stolte over Serieskolen.

Jenny Stjernströmer Björk, Director of Nordics original series hos Netflix:

Endnu engang har det været en stor fornøjelse og ære at være partnere med Fonden Filmtalent og filmværkstederne i København, Aarhus og Odense i investeringen af næste generation af danske kreative talenter gennem Serieskolen. Det har været ekstremt unikt at opleve alle de modige og talentfulde unge mennesker som tog del i programmet og forhåbentligt vil vi se meget mere til denne nye generation af danske talenter.”

Om Serieskolen 2022
Serieskolen er et landsdækkende talentudviklingsprogram rettet mod nye kreative talenter, der gerne vil arbejde i serieformatet og udvikle deres serielle fortælleevner.

Deltagere i Serieskolen får mulighed for at udvikle og styrke deres færdigheder og kompetencer gennem udviklingen af egne serieidéer. Professionelle fra både Netflix og den danske film- og tv-industri vil undervise og vejlede talenterne i en bred vifte af masterclasses og workshops med fokus på udviklingsprocessen fra pitch til pilot. Deltagerne får desuden en unik mulighed for at møde og netværke med repræsentanter fra branchen ved et branche-pitch arrangeret af Serieskolen.

Talentholdene vil have mulighed for at mødes, interagere og netværke med både hinanden og de andre undervisere under tre weekendworkshops i Aarhus, Odense og København.

For Serieskolen 2022 vil flere gratis online masterclasses også blive tilgængelige for alle i begyndelsen af programmet.
Den første del af Serieskolen består af 7 masterclasses som tilbyder et stort indblik i arbejdet med serielle formater for alle med interesse for udvikling og produktion af tv-serier. De forskellige masterclasses vil blive afholdt af nogle af branchens stærkeste fagpersoner, såsom medie- og tv-ekspert Keld Reinicke, instruktør Mikkel Serup og Jenny Stjernströmer Björk og Chris Mack fra Netflix. Del to og tre af talentudviklingsprogrammet vil blive tilbudt udvalgte Serieskoletalenter.

Til sidst i forløbet vil fire nye talenthold få mulighed for at udvikle en pilot. De vil hver modtage i alt 130.000 kroner samt adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.

Om Fonden Filmtalent
Fonden Filmtalent blev oprettet i 2016 med henblik på at rekruttere, udvikle og markedsintroducere talenter indenfor film, tv, animation og spil, samt på anden måde understøtte den kunstneriske, kulturelle og erhvervsmæssige udvikling af de filmiske genrer og udtryksformer bl.a. ved at sikre, at der er et landsdækkende talentudviklingstilbud med lokal repræsentation.

Om Netflix
Netflix er verdens førende streamingtjeneste for underholdning med 222 millioner betalende medlemmer i over 190 lande, som ser serier, dokumentarer og spillefilm og spiller mobilspil i en lang række genrer og på en lang række sprog. Netflix-medlemmer kan se alt det, de vil – når som helst, hvor som helst – på enhver skærm med internetadgang og starte, pause og genoptage serier og film helt uden reklamer eller forpligtelser.

For mere information, kontakt venligst:
Jeanette Reutzer, Fonden Filmtalent
Telefon: 31 23 69 64
Mail: jeanette@filmtalent.dk

For henvendelser til Netflix, kontakt venligst:
Karen-Sofie Holm Brunse, LEAD Agency
Telefon: 51 51 81 02
Mail: karen-sofie@leadagency.dk

 

Fonden Filmtalent og Netflix går igen sammen om at støtte og udvikle unge serietalenter i Danmark.

Sidste år lancerede Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted et nyt samarbejde med Netflix. De gik sammen om at lancere ’Serieskolen’ – et landsdækkende projekt, der er sat i søen for at hjælpe med at udvikle en ny generation af kreative talenter i Danmark inden for seriel historiefortælling. Med de regionale fonde som nye samarbejdspartnere samt et stærkt udvidet program, fortsætter Fonden Filmtalent og Netflix deres samarbejde og lancerer i dag ’Serieskolen 2022’.

I det første år af Serieskolen ansøgte mere end 200 unge talenter, hvoraf særligt tre dygtige talenthold overraskede både lærere og mentorer fra den danske filmbranche og Netflix. De tre talenthold fik muligheden for at lave en pilot og modtog hver 100.000 kr. til produktion, samt adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.

Nu går Fonden Filmtalent og Netflix endnu engang sammen om aktivt at støtte talentudviklingen i Danmark på tværs af geografi, køn og social baggrund.

I år bliver de regionale filmfonde FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje også samarbejdspartnerne på Serieskolen 2022. Det nye samarbejde gør det muligt at støtte et fjerde talenthold, hvilket betyder, at endnu flere talenter fra hele Danmark får mulighed for at forfølge deres drømme og styrke deres færdigheder indenfor historiefortælling. Derudover modtager de fire talenthold også et arbejdslegat på 30.000 kr. hver, der skal hjælpe talentholdene med at fokusere på deres serieprojekter.
Direktør i Fonden Filmtalent Jeanette Reutzer:

”Det første år af Serieskolen var en stor succes. Mange unge talenter fra hele landet deltog i Serieskolens talentudviklingsprogram gennem filmværkstederne i København, Odense og Aarhus. Der er stor efterspørgsel på flere talenter i den danske branche, og derfor er vi enormt glade for at fortsætte det gode samarbejde med Netflix om Serieskolen 2022. Sammen med nye fantastiske samarbejdspartnere og en række nye initiativer, der skal styrke projektet yderligere, fortsætter vi arbejdet med at udvikle unge talenter i hele Danmark og bidrage til at sikre dansk tv og films stærke position.”

Jenny Stjernströmer Björk, Director of Nordics original series hos Netflix:
”Vi er utroligt begejstrede for at fortsætte samarbejdet og være med til at investere i Danmarks fremtidige talenter – og dermed sikre endnu mere fantastisk dansk indhold. Vi satte stor pris på samarbejdet med Fonden Filmtalent og filmværkstederne i København, Aarhus og Odense omkring Serieskolen 2021, og vi har store forhåbninger til, at Serieskolen 2022 bliver lige så vellykket. Helt fra starten har målet med dette samarbejde været at investere i den næste generation af kreative danske talenter, og være med til at sikre mere dansk indhold – og det vil vi fortsat bidrage til, så vi kan blive ved med at bringe ufortalte og nye fortællinger til live.”

Om Serieskolen 2022
Serieskolen er et landsdækkende talentudviklingsprogram rettet mod nye kreative talenter, der gerne vil arbejde i serieformatet og udvikle deres serielle fortælleevner.

Deltagere i Serieskolen får mulighed for at udvikle og styrke deres færdigheder og kompetencer gennem udviklingen af egne serieidéer. Professionelle fra både Netflix og den danske film- og tv-industri vil undervise og vejlede talenterne i en bred vifte af masterclasses og workshops med fokus på udviklingsprocessen fra pitch til pilot. Deltagerne får desuden en unik mulighed for at møde og netværke med repræsentanter fra branchen ved et branche-pitch arrangeret af Serieskolen.

I år bliver det desuden muligt for talentholdene at mødes og interagere med både hinanden og lærere under tre intensive weekendworkshops i Aarhus, Odense og København.

Den første del af Serieskolen består af syv gratis, online masterclasses tilgængelige for alle. De skal give indblik i arbejdet med serielle formater for alle med interesse for udvikling og produktion af tv-serier. De forskellige masterclasses vil blive afholdt af nogle af branchens stærkeste fagpersoner, såsom medie- og tv-ekspert Keld Reinicke, instruktør Mikkel Serup og Malte Forssell og Chris Mack fra Netflix.

Del to og tre af talentudviklingsprogrammet vil blive tilbudt udvalgte Serieskoletalenter og fokusere på vigtige aspekter af udviklingsprocessen, såsom manuskriptskrivning, salg og pitch.

Til sidst i forløbet vil fire nye talenthold få mulighed for at udvikle en pilot. De vil hver modtage 100.000 kr. til at dække produktionsudgifter og et arbejdslegat på 30.000 kr. samt få adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.

Du kan læse mere om Serieskolen og ansøgning om optagelse her.

Om Fonden Filmtalent
Fonden Filmtalent blev oprettet i 2016 med henblik på at rekruttere, udvikle og markedsintroducere talenter indenfor film, tv, animation og spil, samt på anden måde understøtte den kunstneriske, kulturelle og erhvervsmæssige udvikling af de filmiske genrer og udtryksformer bl.a. ved at sikre, at der er et landsdækkende talentudviklingstilbud med lokal repræsentation.

Om Netflix
Netflix er verdens førende streamingtjeneste for underholdning med 214 millioner betalende medlemmer i over 190 lande, som ser serier, dokumentarer og spillefilm i en lang række genrer og på en lang række sprog. Netflix-medlemmer kan se alt det, de vil – når som helst, hvor som helst – på enhver skærm med internetadgang og starte, pause og genoptage serier og film helt uden reklamer eller forpligtelser.

For mere information, kontakt venligst:
Jeanette Reutzer, Fonden Filmtalent
Telefon: 31 23 69 64
Mail: jeanette@filmtalent.dk

For henvendelser til Netflix, kontakt venligst:
Karen-Sofie Holm Brunse, LEAD Agency
Telefon: 51 51 81 02
Mail: karen-sofie@leadagency.dk

Hent pressemeddelelsen her.

Fonden Filmtalent får ny direktør

Jeanette Reutzer bliver Fonden Filmtalents nye direktør fra 1. juni 2020 som et led i arbejdet med at udvikle og styrke dansk talentudvikling.

I samarbejde med landets filmværksteder bliver Jeanette Reutzers opgave som ny direktør at skabe en stærk tværgående synergi indenfor talentudviklingen på film, tv- og spilområdet. Ligeledes bliver det også den nye direktørs opgave at styrke de strategiske, politiske og finansielle rammer, der skal til for at sikre dansk talentudvikling de bedste betingelser.

Jeanette kommer med et imponerende og vigtigt strategisk overblik over, hvordan man kan sikre talentudviklingen på tværs af de fire filmværksteder i København, Odense, Aarhus og Viborg. Derudover er hun også en person, som udviser den rummelighed og modenhed, det kræver at være direktør på tværs af fire filmværksteder, siger Anna Porse Nielsen, Formand for Fonden Filmtalent og Adm. direktør for Seismonaut.

Jeanette Reutzer har erfaring fra både det strategiske og ledelsesmæssige niveau i virksomheder som DR, TV 2 Networks, Discovery Networks Danmark, Turner Broadcasting og Det Kongelige Teater.

“Det har aldrig været vigtigere at sikre en stærk talentudvikling i Danmark. Der er en enorm efterspørgsel på dansk produceret indhold, og den digitale visuelle industri mangler kvalificeret arbejdskraft. Filmtalent og filmværkstederne er helt centrale i forhold til at rekruttere nye talenter og udgør et uundværligt bindeled til både den professionelle branche og til de etablerede uddannelser. Jeg glæder mig til sammen med Filmværkstederne at arbejde for at styrke de rammer, der skal til for at sikre dansk talentudvikling i både kunstnerisk og kommercielt øjemed,” siger den nye direktør for Fonden Filmtalent, Jeanette Reutzer.

Nye kræfter i spidsen for Fonden Filmtalents bestyrelse

Anna Porse Nielsen, adm. direktør for og partner i Seismonaut, har sagt ja til posten som bestyrelsesforkvinde for Fonden Filmtalent.

Direktør i Radio24syv, Jørgen Ramskov, stopper som formand for bestyrelsen for Fonden Filmtalent, der samler de fire regionale filmværksteder. Han bliver afløst af Anna Porse Nielsen, som til dagligt er administrerende direktør for rådgivningshuset Seismonaut. Filmtalent vil således fortsat have en erfaren formand med indsigt i filmbranchen og talentudvikling.

Fortsat stærk udvikling af filmværkstederne i Danmark

Jørgen Ramskov har været formand siden stiftelsen af Fonden Filmtalent i 2016. Målet var og er at styrke den regionale talentudvikling i film- TV- og spilbranchen gennem et tættere og mere forpligtende samarbejde mellem de eksisterende filmværksteder i København, Aarhus, Odense og Viborg.

”Det har været nogle hæsblæsende år siden starten på Filmtalent, men nu kan vi se både resultater og en masse perspektiver i at skabe større samling på talentudvikling på film, tv og spil. Jeg er meget glad for, at Anna Porse nu overtager – hun har den helt rette profil til at sikre en fortsat stærk udvikling af filmværkstederne”, siger Jørgen Ramskov.

Anna Porse Nielsens CV tæller en række stillinger i både offentlig og privat sektor før hun i 2006 etablerede rådgivningsvirksomheden Manto, som i 2016 fusionerede med Seismonaut. Hun er i dag adm. direktør og partner i Seismonaut. Seismonaut rådgiver særligt inden for kultur, kreative og kunstneriske brancher og har lang erfaring med film, spil og animation. Hun er også formand for bestyrelsen i iværksætterhuset Arsenalet, der har særligt fokus på animation og sidder jævnligt i tænketanke og advisory boards med fokus på kreative erhverv og oplevelsesøkonomi.

Hun glæder sig til at komme i gang med arbejdet og siger: “Dansk film og animation har brug for, at der hele tiden udvikles talenter. Filmtalent og filmværkstederne er helt centrale i forhold til at spotte talenterne og give dem adgang til branchen uanset hvor i landet, de kommer fra eller hvilken baggrund, de har. Jeg glæder mig meget til at være med til at sikre at filmtalenterne får mulighed for at prøve evnerne af og – forhåbentlig – være med til at skabe endnu flere spændende historier til skærme og lærreder”. 

Anna Porse Nielsen tiltræder posten som bestyrelsesforkvinde d. 29. maj 2019.

Filmtalent støtter talentproduktioner

Branchen har brug for talenter med praktisk og branchenær erfaring. Upcoming filmskabere kan søge støtte til produktion af film igennem filmværkstederne. Støtten gives i form af professionelt udstyr, faglig rådgivning og mindre kontantbeløb. Der er fire ansøgningsrunder årligt på hvert værksted. Klik ind på det enkelte værksted for yderligere information om frister og vilkår.

Learning by doing

Igennem produktionsbaseret læring trænes både producere, manuskriptforfattere, instruktører, fotografer, lys- og lydteknikere, klippere og øvrige tekniske funktioner idet holdet i fællesskab skal skabe en samlet produktion fra ide til lærred.

På landsplan støtter vi årligt omkring 200 talentproduktioner. Det samlede antal producerede minutter svarer til ca. 23 spillefilm.

VFX til fremtidens fortællinger

Nordisk Film Fonden støttede Filmtalent med 1 million kroner til at etablere visual effects-afdelinger på alle værksteder i landet og oprettede en pulje, hvor filmskaberne kunne ansøge om tilskud til at inddrage nye avancerede teknologier i deres talentfilm. Dermed blev det muligt for morgendagens filmskabere at realisere mere ambitiøse og fantasifulde filmfortællinger.

Framegrab fra Zombiehagen af Jonas Ussing

Filmtalent udvikler talentudviklingen via forskning og politisk arbejde

Udviklingen af filmtalenterne skal kunne følge med den globale udvikling for at kunne fastholde målet om at blive en global leder i den internationale visuelle industri. Derfor går Filmtalent også aktivt ind i arbejdet med at udvikle filmtalenterne og filmværkstederne, så vi kan følge med, hvad enten det drejer sig om nye fortælleformer, nye distributionsformer, nye finansieringsformer o.a.

Filmtalent har derfor i samarbejde med Aalborg Universitet fået udarbejdet en undersøgelse støttet af Nordisk Film Fonden og Det Danske Filminstitut for at belyse talentudviklingen på Danmarks fire filmværksteder i København, Odense, Viborg og Aarhus. Undersøgelsen kan læses her.

For at sikre fundamentet for den fremtidige kommercielle talentudvikling, samt en bedre og bredere rekruttering, har Filmtalent og de fire filmværksteder i forbindelse med forhandlingerne om det kommende filmforlig indsendt oplægget ’Et boost til det kreative Danmark’ til kultur-, film- og medieordførerne. Oplægget kan læses her.