Pressemeddelelser
30.03.2023
Serieskolen 2023: Fonden Filmtalent og Netflix fornyer og udbygger deres fælles indsats for at støtte og udvikle unge serietalenter i Danmark
I 2021 gik Netflix og Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted, sammen om at præsentere den første udgave af ‘Serieskolen’ – et landsdækkende projekt sat i søen for at hjælpe med at udvikle den næste generation af serieskabere i Danmark. For at fremme diversiteten af stemmer inden for fremtidens historiefortælling og åbne Serieskolens muligheder op for endnu flere talenter er Serieskolen i år tilbage med tre nye, pop-up workshops i Odense, Aarhus og København. Sammen med endnu flere aktiviteter og et nyt partnerskab med mediefestivalen THIS fortsætter Fonden Filmtalent og Netflix nu deres samarbejde med lanceringen af Serieskolen 2023.
I dag annoncerede Fonden Filmtalent og Netflix den tredje udgave af deres fælles indsats for at støtte og udvikle nye kreative talenter i Danmark, ‘Serieskolen’. I løbet af de sidste to år har de åbne masterclasses haft mere end 2200 deltagere i alt, og mere end 100 kreative sjæle og aspirerende film-/serieskabere har været igennem Serieskolens omfattende talentudviklingsprogram med både masterclasses, workshops og vejledning fra professionelle fra Netflix og den danske film- og tv- industri. Derudover har ikke mindre end syv forskellige hold hver især modtaget 100.000 kr. sammen med adgang til professionelt udstyr og den nødvendige coaching til at producere et ‘proof of concept’ på deres helt egen serie.
For at åbne Serieskolens muligheder op for endnu flere talenter vil Serieskolen i år udvide og indeholde et helt nyt initiativ som en del af lanceringsfasen: Serieskolen pop-up workshops. Der vil blive afholdt tre ekstra todages workshops i Odense, Aarhus og København med det formål at hjælpe med at stimulere og fremme en mangfoldig næste generation af serieskabere. Fokus er på at skabe et rum, hvor unge fra hele Danmark og med alle slags baggrunde kan udforske og udvikle deres fortællefærdigheder og møde andre mennesker med samme interesser. Underviserne er den prisbelønnede skuespiller og manuskriptforfatter Diêm Camilla (Doll, Bad Bitch) og instruktør hos Super16 Nivetha Balasubramaniam.
Som noget helt nyt har Serieskolen også indgået et samarbejde med den Aarhus-baserede mediefestival THIS. Samarbejdet indebærer blandt andet, at alle 12 talenthold, der bliver udvalgt til del 2 af Serieskolen, får mulighed for at deltage i en hel konferencedag på festivalens seriespor fyldt med faglig inspiration og netværksmuligheder. Desuden får de talenthold, der hver især modtog 100.000 kr. i 2022, mulighed for at pitche deres idéer og proof of concept for hele branchen på festivalen.
Ligesom i 2022 vil Den Vestdanske Filmpulje være samarbejdspartner. Det gør det muligt for Serieskolen at støtte et fjerde talenthold – og dermed give endnu flere talenter fra hele Danmark mulighed for at forfølge deres drømme og styrke deres evner inden for seriel historiefortælling.
Jeanette Reutzer, Direktør i Fonden Filmtalent:
“Det er nu tredje år i træk, at Serieskolen løber af stablen, og vi er meget taknemmelige for Netflix’ fortsatte ønske om og engagement i at investere i det danske økosystem. Takket være kontinuiteten i vores partnerskab er vi i stand til at forbedre og styrke programmets kvalitet hvert eneste år. I år fortsætter vi succesen fra 2022 med bootcamps på filmværkstederne i København, Odense og Aarhus med nogle af branchens bedste undervisere og mentorer. Samtidig tilføjer vi flere nye elementer til programmet, såsom pop-up workshops i lanceringsfasen samt et helt nyt og spændende samarbejde med mediefestivalen THIS.”
Jenny Stjernströmer Björk, Vice President Nordic Content hos Netflix:
“Hos Netflix er vi utrolig glade for at fortsætte dette fantastiske samarbejde med Fonden Filmtalent. Netflix investerer i produktion af danske film og serier, men vi ønsker også at fortsætte vores bidrag til økosystemet ved at investere i talentudvikling – med en mission om at sikre, at endnu flere unge kreative i hele Danmark får muligheden for at udvikle film og serier, og at endnu mere fantastisk indhold kan blive lavet i Danmark i fremtiden. Serieskolen gør det muligt for os at gøre netop det. De første to år af projektet har været en stor succes, og reaktionerne fra deltagere har været meget positive. Med de nyeste tilføjelser til programmet har vi store forhåbninger om, at Serieskolen 2023 bliver mindst lige så succesfuld.”
Om Serieskolen 2023
Serieskolen er et landsdækkende talentudviklingsprogram rettet mod unge, nye kreative talenter, der gerne vil arbejde i serieformatet og udvikle deres serielle fortælleevner. Den blev grundlagt i 2021 af Netflix og Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted.
Deltagere i Serieskolen får mulighed for at udvikle og styrke deres færdigheder og kompetencer gennem udviklingen af egne serieidéer. Professionelle fra både Netflix og den danske film- og tv-industri vil undervise og vejlede talenterne gennem en bred vifte af masterclasses og workshops med fokus på udviklingsprocessen fra pitch til pilot. Deltagerne får desuden en unik mulighed for at møde og netværke med repræsentanter fra branchen ved flere pitch-events – både arrangeret af Serieskolen og via et nyt samarbejde med mediefestivalen THIS.
Talentholdene vil mødes og interagere med både hinanden og undervisere under tre intensive boot camps i Aarhus, Odense og København.
I Serieskolen 2023 vil der i starten af programmet igen være gratis, online masterclasses tilgængelige for alle, og som noget nyt vil filmværkstederne i Odense, Aarhus og København afholde tre ekstra pop-up workshops, som alle kan søge om deltagelse i. Forud for pop-up-workshopsene vil interesserede talenter have mulighed for at deltage i et informationsmøde og blandt andet høre fra tidligere deltagere.
Første del af Serieskolen består af syv masterclasses, der skal give et godt indblik i arbejdet med serieformater, og denne del er åben for alle med interesse i udvikling og produktion af tv-serier. De forskellige masterclasses vil blive afholdt af nogle af branchens stærkeste fagpersoner, såsom medie- og tv-ekspert Keld Reinicke, skuespillere/forfattere/instruktører Ditte Hansen og Louise Mieritz (Ditte & Louise, Dansegarderoben) samt Jenny Stjernströmer Björk, Vice President Nordic Content, og Chris Mack, Director, Grow Creative, fra Netflix. Del 2 og 3 vil blive tilbudt udvalgte Serieskoletalenter og fokusere på centrale aspekter af serieudviklingsprocessen, såsom manuskriptskrivning, salg og pitching. For at give endnu flere talenter mulighed for at tilmelde sig Serieskolen 2023 vil det i år ikke være et krav at være et kerneteam på tre personer (producer, instruktør og manuskriptforfatter), selvom det vil være et kriterium.
Til sidst i forløbet vil fire talenthold få mulighed for at skabe et proof of concept og hver modtage 100.000 kr. til at dække produktionsudgifter samt adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.
Du kan læse mere om Serieskolen og tilmelde dig her
Om Fonden Filmtalent
Fonden Filmtalent blev stiftet i 2016 med det formål at støtte rekruttering, udvikling og markedsintroduktion af talenter inden for film, tv, animation og spil samt for at støtte den kunstneriske, kulturelle og professionelle udvikling af filmiske og andre visuelle genrer ved at tilbyde landsdækkende talentudvikling med lokal repræsentation.
Om Netflix:
Netflix er verdens førende streamingtjeneste for underholdning med 231 millioner betalende medlemmer i over 190 lande, som ser serier, dokumentarer og spillefilm og spiller spil i en lang række genrer og på en lang række sprog. Medlemmerne kan afspille, sætte på pause og genoptage afspilningen på alt det, de vil – når som helst og hvor som helst – og de kan ændre deres abonnement når som helst.
For mere information, kontakt venligst:
Jeanette Reutzer, Fonden Filmtalent
Telefon: 31 23 69 64
Mail: jeanette@filmtalent.dk
For henvendelser til Netflix, kontakt venligst:
Louise Bendixen, Lead Agency
Telefon: 26 46 46 85
Mail: louise.b@leadagency.dk
Hent pressemeddelelsen her.
17.08.2022
DR Ultra og de danske filmværksteder går sammen på jagt efter fremtidens skabere af børne- og ungdomsserier
Serieskolen med DR Ultra hedder et helt nyt 3-årigt partnerskab mellem DR Ultra og Filmtalent, herunder filmværkstederne i København, Århus, Odense og Viborg. Ambitionen er at finde og kompetenceudvikle den næste generation af kreative fortællere af dansk serielt børne- ungefiktion.
DR og Filmtalent lancerer i dag talentudviklingsforløbet ́Serieskolen med DR Ultra’.
DR og filmværkstederne går sammen på jagt efter unge talenter mellem 18 og 30 år fra hele Danmark, der har en fortæller gemt i maven og drømmer om at skabe serier til børn og unge mellem 9 og 14 år.
– Der er stor efterspørgsel på talenter – ikke mindst på børne-ungeområdet. Med det her initiativ ønsker vi at styrke udviklingen af endnu flere talentfulde danske fortællere inden for børne- og ungeområdet til gavn for hele den danske branche. DR Ultra har en meget stærk tradition for at udvikle fremragende fiktionsserier til børn og unge og ved om nogen, hvordan man skaber originalt indhold til netop den målgruppe. Så vi er enormt glade for det her partnerskab, fortæller Jeanette Reutzer fra Filmtalent, der er paraplyorganisation for landets filmværksteder, der arbejder med rekruttering, kompetenceudvikling og markedsintroduktion af talenter indenfor film, tv og animation.
Landsdækkende talentudvikling med målgruppefokus
Ambitionen om at finde og udvikle flere kreative fortællere af dansk serielt børne- og ungeindhold kræver en national og målrettet talentudviklingsindsats med stort fokus på børnefaglighed og målgruppekendskab. Derfor er et af de helt centralt elementer i Serieskolen med DR Ultra at styrke unge talenters bevidsthed om børn og unge som målgruppe og give dem en større forståelse for brugerinddragelse og målgruppens præferencer, platforme og formater.
B&U Chef Morten Skov ser partnerskabet som en fantastisk mulighed – både for de unge talenter,
men også for DR Ultra. Han siger: – En af vores vigtige opgaver er at give danske børn et tilbud,
Vi håber, at vi kan tiltrække unge kreative talenter, som sammen med os kan skabe fantastiske fortællinger, der er i øjenhøjde med
dansk børnekultur, og som børn og unge kan spejle sig i.
For yderligere at styrke projektets faglighed deltager Manuskriptskolen for Børnefiktion også som partner i projektet. Leder af Manuskriptskolen Elin Algreen-Petersen siger: – Vi er utrolig glade for at kunne bidrage til at pege de unge talenter i retning af Verdens Bedste Publikum – nemlig børn og unge. Gennem arbejdet med skolens toårige uddannelse har vi samlet en masse viden og erfaring om at skabe fortællinger til netop de målgrupper. Vi glæder os til at bringe det i spil i programmets workshopforløb og til samarbejdet med Filmtalent og DR Ultra.
Om Serieskolen med DR Ultra.
To faser i talentudviklingsforløbet
Serieskolen med DR Ultra er et nationalt talentudviklingsforløb for unge talenter mellem 18 og 30 år, som gerne vil arbejde med animations- eller live-action serier til børn og unge.
Som deltager bliver man en del af et intensivt talentudviklingsprogram, hvor der undervises i de særlige kompetencer, det kræver at engagere og fortælle serielt til børn og unge mellem 9 og 14 år. Deltagere i Serieskolen med DR Ultra får mulighed for at udvikle og styrke sine færdigheder gennem udviklingen af egne serieidéer og vil blive undervist af professionelle fra film- og tv- branchen i en bred vifte af online sessioner og boot camps.
I forløb 1 tilbydes en lang række introducerende online sessioner, som er gratis og åben for alle, der har tid og lyst til at lære mere om serieproduktion til børn og unge. Undervisningen vil bl.a. give indsigt i, hvordan man udvikler en serieide, fortæller episodisk og kommunikerer til den særlige målgruppe, som børn og unge er. Deltagerne vil også kunne lære om, hvordan branchen ser ud og fungerer. Og danske serieskabere vil dele ud af deres erfaringer og fortælle om, hvordan de kom i gang med deres første serieprojekter.
Forløb 2 af Serieskolen med DR Ultra foregår i et intensivt talentudviklingsprogram hen over fem weekend boot camps for ca. 20 udvalgte talenter. Denne del af programmet kræver, at man søger om optagelse. Talenterne vil sammen og i hold udvikle deres egne serieideer og lære hvordan man skaber relevante fortællinger til målgruppen. Hver af de fem bootcamps tager udgangspunkt i et specifikt emne: idé- og konceptudvikling, univers og world building, karakterudvikling, instruktion og episodisk fortælling og pitchtræning.
Ved forløbets afslutning afholdes et branchepitch, hvor deltagerne pitcher deres ideer for DR Ultra og den danske seriebranche.
Læs mere om det samlede forløb, de enkelte online sessioner og boot camps samt om, hvordan man tilmelder sig her: http://serieskolen.dk/ultra/
Pressekontakt:
For yderligere information ring til DR Presse på 3520 2070.

28.06.2022
Nu er de sidste talenthold fra Serieskolen 2022 blevet udvalgt
I dag offentliggør Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted, Odense Filmværksted sammen med Netflix, de sidste fire talenthold fra dette års serieskole, som nu får en unik mulighed for at lave et pilotafsnit af deres egen serie. De fire talenthold vil hver modtage i alt 130.000 kroner samt adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.
Det første år af Serieskolen, 2021, var en stor succes. Mere end 200 talentfulde unge ansøgte om at være en del af Serieskolen – et antal, der senere blev skåret ned til tre talentfulde hold, som alle overraskede både lærere og mentorer fra den danske filmbranche og Netflix. Serieskolens andet år har, endnu engang, imponeret repræsentanter fra filmbranchen.
I år har de regionale filmfonde FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje været samarbejdspartnere på Serieskolen, 2022. Det nye samarbejde har gjort det muligt at støtte et fjerde talenthold, hvilket betyder, at endnu flere talenter fra hele Danmark har fået mulighed for at forfølge deres drømme og styrke deres færdigheder inden for seriel historiefortælling. Derudover modtager de fire talenthold hver i alt 130.000 kr., der skal hjælpe talentholdene med at fokusere på deres serieprojekter. I den første del af Serieskolen i 2022 deltog 298 talenter i syv masterclasses, og dette antal er nu blevet skåret ned til de fire endelige talenthold.
Et bredt panel bestående af værkstedsdirektørerne, sammen med Jenny Stjernströmer Björk fra Netflix, Piv Bernth fra Apple Tree Productions, Maj-Britt Landin fra Drive Studios, Morten Kjems Hytten Juhl fra SAM Productions har udvalgt de fire talenthold.
De fire udvalgte talenthold er:
Projekt: Kollegiet af Selina Izabella Wilken, Frederik Paludan og Kristian Pedersen
Projekt: Faker af Sara Wraae Bomholt, Theis Gavnbo Holmstrup og Jes Bergholt Bach
Projekt: For alt i verden af Signe Høiholm Fejer, Pernille Lund og Sofie Krogh Grud
Projekt: Self Made af Ida Karoline Juul Dolmer, Nikolai Boesby Skou, Lina Csillag, Marie Katrine Juul Dolmer og Oliver Pilemand
Direktør for Odense Filmværksted, Mette Bihl:
“Serieskolen 2022 indeholdte tre weekend workshops for de 12 talenthold – og det var helt fantastisk at have besøg af dem på Odense Filmværksted på tredje og sidste workshop. Der er blevet skabt et stærkt bånd mellem alle talenterne på tværs af hold – og de har delt ideer og netværk for at styrke hinandens seriekoncepter. Alle projekter har udviklet sig gennem forløbet med professionelle kapaciteter fra Netflix og den danske serie-branche, så manuskripter, visuel stil og produktion var toptunet til mødet med branchen den 23. juni i Cinemateket.”
I februar 2021 lancerede Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted, Serieskolen i et nyt samarbejde med Netflix. I januar 2022 blev skolens anden sæson offentliggjort – endnu engang med et fokus på at udvikle unge talenter fra hele Danmark. Fra starten har det været det ultimative mål for Serieskolen at give nye talenter mulighed for at udvide deres viden inden for seriel historiefortælling og give dem en større forståelse for branchen.
Direktør i Fonden Filmtalent, Jeanette Reutzer:
“Vi har igen i år oplevet en enorm interesse og opbakning til Serieskolen fra både talenter og den danske film og tv-branche. 33 af de dygtigste kræfter inden for serieproduktion i Danmark og fra Netflix har undervist og vejledt 36 instruktører, producere og manusforfattere i udviklingen af deres egne seriekoncepter. Uden branchens engagement og lyst til at dele viden, ekspertise og faglighed kunne vi ganske enkelt ikke lave Serieskolen. Også et stort tak for støtten til de regionale fonde, og til Netflix for det fantastiske partnerskab og viljen til at investere i den næste generation af unge danske serietalenter. Med Serieskolen har vi fået skabt en helt ny platform for den landsdækkende talentudvikling på tværs af landets filmværksteder. Det er vi utroligt taknemmelige for.”
Netflix ser dette partnerskab som en fantastisk mulighed for at styrke fremtidige danske talenter og sikre at endnu mere godt indhold vil blive skabt i Danmark. De er meget stolte over Serieskolen.
Jenny Stjernströmer Björk, Director of Nordics original series hos Netflix:
“Endnu engang har det været en stor fornøjelse og ære at være partnere med Fonden Filmtalent og filmværkstederne i København, Aarhus og Odense i investeringen af næste generation af danske kreative talenter gennem Serieskolen. Det har været ekstremt unikt at opleve alle de modige og talentfulde unge mennesker som tog del i programmet og forhåbentligt vil vi se meget mere til denne nye generation af danske talenter.”
Om Serieskolen 2022
Serieskolen er et landsdækkende talentudviklingsprogram rettet mod nye kreative talenter, der gerne vil arbejde i serieformatet og udvikle deres serielle fortælleevner.
Deltagere i Serieskolen får mulighed for at udvikle og styrke deres færdigheder og kompetencer gennem udviklingen af egne serieidéer. Professionelle fra både Netflix og den danske film- og tv-industri vil undervise og vejlede talenterne i en bred vifte af masterclasses og workshops med fokus på udviklingsprocessen fra pitch til pilot. Deltagerne får desuden en unik mulighed for at møde og netværke med repræsentanter fra branchen ved et branche-pitch arrangeret af Serieskolen.
Talentholdene vil have mulighed for at mødes, interagere og netværke med både hinanden og de andre undervisere under tre weekendworkshops i Aarhus, Odense og København.
For Serieskolen 2022 vil flere gratis online masterclasses også blive tilgængelige for alle i begyndelsen af programmet.
Den første del af Serieskolen består af 7 masterclasses som tilbyder et stort indblik i arbejdet med serielle formater for alle med interesse for udvikling og produktion af tv-serier. De forskellige masterclasses vil blive afholdt af nogle af branchens stærkeste fagpersoner, såsom medie- og tv-ekspert Keld Reinicke, instruktør Mikkel Serup og Jenny Stjernströmer Björk og Chris Mack fra Netflix. Del to og tre af talentudviklingsprogrammet vil blive tilbudt udvalgte Serieskoletalenter.
Til sidst i forløbet vil fire nye talenthold få mulighed for at udvikle en pilot. De vil hver modtage i alt 130.000 kroner samt adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.
Om Fonden Filmtalent
Fonden Filmtalent blev oprettet i 2016 med henblik på at rekruttere, udvikle og markedsintroducere talenter indenfor film, tv, animation og spil, samt på anden måde understøtte den kunstneriske, kulturelle og erhvervsmæssige udvikling af de filmiske genrer og udtryksformer bl.a. ved at sikre, at der er et landsdækkende talentudviklingstilbud med lokal repræsentation.
Om Netflix
Netflix er verdens førende streamingtjeneste for underholdning med 222 millioner betalende medlemmer i over 190 lande, som ser serier, dokumentarer og spillefilm og spiller mobilspil i en lang række genrer og på en lang række sprog. Netflix-medlemmer kan se alt det, de vil – når som helst, hvor som helst – på enhver skærm med internetadgang og starte, pause og genoptage serier og film helt uden reklamer eller forpligtelser.
For mere information, kontakt venligst:
Jeanette Reutzer, Fonden Filmtalent
Telefon: 31 23 69 64
Mail: jeanette@filmtalent.dk
For henvendelser til Netflix, kontakt venligst:
Karen-Sofie Holm Brunse, LEAD Agency
Telefon: 51 51 81 02
Mail: karen-sofie@leadagency.dk





12.01.2022
Fonden Filmtalent og Netflix går igen sammen om at støtte og udvikle unge serietalenter i Danmark.
Sidste år lancerede Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted et nyt samarbejde med Netflix. De gik sammen om at lancere ’Serieskolen’ – et landsdækkende projekt, der er sat i søen for at hjælpe med at udvikle en ny generation af kreative talenter i Danmark inden for seriel historiefortælling. Med de regionale fonde som nye samarbejdspartnere samt et stærkt udvidet program, fortsætter Fonden Filmtalent og Netflix deres samarbejde og lancerer i dag ’Serieskolen 2022’.
I det første år af Serieskolen ansøgte mere end 200 unge talenter, hvoraf særligt tre dygtige talenthold overraskede både lærere og mentorer fra den danske filmbranche og Netflix. De tre talenthold fik muligheden for at lave en pilot og modtog hver 100.000 kr. til produktion, samt adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.
Nu går Fonden Filmtalent og Netflix endnu engang sammen om aktivt at støtte talentudviklingen i Danmark på tværs af geografi, køn og social baggrund.
I år bliver de regionale filmfonde FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje også samarbejdspartnerne på Serieskolen 2022. Det nye samarbejde gør det muligt at støtte et fjerde talenthold, hvilket betyder, at endnu flere talenter fra hele Danmark får mulighed for at forfølge deres drømme og styrke deres færdigheder indenfor historiefortælling. Derudover modtager de fire talenthold også et arbejdslegat på 30.000 kr. hver, der skal hjælpe talentholdene med at fokusere på deres serieprojekter.
Direktør i Fonden Filmtalent Jeanette Reutzer:
”Det første år af Serieskolen var en stor succes. Mange unge talenter fra hele landet deltog i Serieskolens talentudviklingsprogram gennem filmværkstederne i København, Odense og Aarhus. Der er stor efterspørgsel på flere talenter i den danske branche, og derfor er vi enormt glade for at fortsætte det gode samarbejde med Netflix om Serieskolen 2022. Sammen med nye fantastiske samarbejdspartnere og en række nye initiativer, der skal styrke projektet yderligere, fortsætter vi arbejdet med at udvikle unge talenter i hele Danmark og bidrage til at sikre dansk tv og films stærke position.”
Jenny Stjernströmer Björk, Director of Nordics original series hos Netflix:
”Vi er utroligt begejstrede for at fortsætte samarbejdet og være med til at investere i Danmarks fremtidige talenter – og dermed sikre endnu mere fantastisk dansk indhold. Vi satte stor pris på samarbejdet med Fonden Filmtalent og filmværkstederne i København, Aarhus og Odense omkring Serieskolen 2021, og vi har store forhåbninger til, at Serieskolen 2022 bliver lige så vellykket. Helt fra starten har målet med dette samarbejde været at investere i den næste generation af kreative danske talenter, og være med til at sikre mere dansk indhold – og det vil vi fortsat bidrage til, så vi kan blive ved med at bringe ufortalte og nye fortællinger til live.”
Om Serieskolen 2022
Serieskolen er et landsdækkende talentudviklingsprogram rettet mod nye kreative talenter, der gerne vil arbejde i serieformatet og udvikle deres serielle fortælleevner.
Deltagere i Serieskolen får mulighed for at udvikle og styrke deres færdigheder og kompetencer gennem udviklingen af egne serieidéer. Professionelle fra både Netflix og den danske film- og tv-industri vil undervise og vejlede talenterne i en bred vifte af masterclasses og workshops med fokus på udviklingsprocessen fra pitch til pilot. Deltagerne får desuden en unik mulighed for at møde og netværke med repræsentanter fra branchen ved et branche-pitch arrangeret af Serieskolen.
I år bliver det desuden muligt for talentholdene at mødes og interagere med både hinanden og lærere under tre intensive weekendworkshops i Aarhus, Odense og København.
Den første del af Serieskolen består af syv gratis, online masterclasses tilgængelige for alle. De skal give indblik i arbejdet med serielle formater for alle med interesse for udvikling og produktion af tv-serier. De forskellige masterclasses vil blive afholdt af nogle af branchens stærkeste fagpersoner, såsom medie- og tv-ekspert Keld Reinicke, instruktør Mikkel Serup og Malte Forssell og Chris Mack fra Netflix.
Del to og tre af talentudviklingsprogrammet vil blive tilbudt udvalgte Serieskoletalenter og
fokusere på vigtige aspekter af udviklingsprocessen, såsom manuskriptskrivning, salg og pitch.
Til sidst i forløbet vil fire nye talenthold få mulighed for at udvikle en pilot. De vil hver modtage 100.000 kr. til at dække produktionsudgifter og et arbejdslegat på 30.000 kr. samt få adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.Du kan læse mere om Serieskolen og ansøgning om optagelse her.
Om Fonden Filmtalent
Fonden Filmtalent blev oprettet i 2016 med henblik på at rekruttere, udvikle og markedsintroducere talenter indenfor film, tv, animation og spil, samt på anden måde understøtte den kunstneriske, kulturelle og erhvervsmæssige udvikling af de filmiske genrer og udtryksformer bl.a. ved at sikre, at der er et landsdækkende talentudviklingstilbud med lokal repræsentation.
Om Netflix
Netflix er verdens førende streamingtjeneste for underholdning med 214 millioner betalende medlemmer i over 190 lande, som ser serier, dokumentarer og spillefilm i en lang række genrer og på en lang række sprog. Netflix-medlemmer kan se alt det, de vil – når som helst, hvor som helst – på enhver skærm med internetadgang og starte, pause og genoptage serier og film helt uden reklamer eller forpligtelser.
For mere information, kontakt venligst:
Jeanette Reutzer, Fonden Filmtalent
Telefon: 31 23 69 64
Mail: jeanette@filmtalent.dk
For henvendelser til Netflix, kontakt venligst:
Karen-Sofie Holm Brunse, LEAD Agency
Telefon: 51 51 81 02
Mail: karen-sofie@leadagency.dk
24.06.2021
Nu er de sidste talenthold fra Serieskolen blevet udvalgt
Serieskolens sidste talenthold får den unikke mulighed for at udvikle en pilot.
I dag offentliggør Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted og Netflix de talenthold, der får mulighed for at udvikle en pilot. De tre talenthold vil hver modtage 100.000 kr. til at dække produktionsudgifter samt få adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne til udvikling af piloten.
Et bredt panel bestående af værkstedsdirektørerne, sammen med Zire Schucany fra Netflix, Piv Bernth fra Apple Tree Productions, Maj-Britt Landin fra Drive Studios og Sara Namer fra SAM Productions har udvalgt de tre talenthold. I alt var der mere end 200 ansøgere til Serieskolen.
De tre udvalgte talenthold er:
Projekt: Sygt Ung. Af Eva Maria Mogensen, Julie Lundorff og Iben Søtang
Projekt: Himmelholdet. Af Jeppe Wowk, Anna Nørskov Henriksen og Morten Schmidt
Projekt: Sila. Af Tanne Sommer, Alberte Parnuuna, Amine Kromann Karacan og Katrine Dolmer
Direktør for Filmværkstedet / København, Prami Larsen:
”Man skal ikke underkende, hvor svært og anderledes det er at fortælle i serieformatet i forhold til kort- og spillefilm. Serieskolen har vist, at vi har en meget stor talentmasse i Danmark, der ønsker at prøve kræfter med serier. Det er af enorm værdi for branchen og danske producenter. Man kan godt tro på, at Danmark bliver i den europæiske tv-serie superliga – også i fremtiden.”
Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted lancerede Serieskolen tilbage i februar i et nyt partnerskab med Netflix. Serieskolens helt særlige fokus har været at udvikle unge talenter fra hele Danmark. Med fokus på talenter, der allerede har en vis produktionserfaring, har Serieskolen haft som målsætning at udvide de unge talenters viden om episodisk historiefortælling og give dem en bedre forståelse for branchen.
Direktør for Fonden Filmtalent, Jeanette Reutzer:
”Fra det øjeblik vi lancerede Serieskolen har vi oplevet en overvældende interesse og opbakning til fra både talenter og den danske filmbranche. Faktisk har hele 27 dygtige undervisere og mentorer fra den danske branche og Netflix bidraget med deres ekspertviden på serieområdet, og det vil vi gerne sige stor tak for. Det har været fantastisk at samarbejde med Netflix, og vi er utrolig stolte og taknemmelige over, at Netflix har valgt at gå sammen med os, om at udvikle fremtidens unge danske serietalenter. Der er en enorm efterspørgsel på mere talent, og hvis vi skal sikre dansk tv- og films styrkeposition, er der både brug for flere investeringer i det danske økosystem og nye former for samarbejder. Det er Serieskolen et glimrende eksempel på”.
Samarbejdet mellem Fonden Filmtalent, herunder filmværkstederne i København, Aarhus og Odense, og Netflix har også skabt enorm stolthed hos streamingtjenesten.
Chris Mack, Director, Creative Talent Investment & Development hos Netflix:
”Det har været en kæmpe fornøjelse at arbejde med Fonden Filmtalent og filmværkstederne. Med dette partnerskab har vi taget et vigtigt spadestik mod udviklingen af fremtidige talenter i Danmark, der også skal være med til at sikre endnu mere dansk indhold. Det har været fantastisk at opleve alle de modige og dygtige talenter, der har været en del af Serieskolen. Danmark har virkelig en imponerende talentmasse, og vi er utroligt stolte over, at vi, sammen med Fonden Filmtalent og filmværkstederne i København, Aarhus og Odense, har været med til at give disse unge talenter en mulighed for at dygtiggøre sig inden for den serielle genre, og vi håber at se meget mere til denne nye generation af danske talenter.”
Serieskolen vil fortsætte til næste år i begyndelsen af 2022.
Om Serieskolen
Serieskolen er et landsdækkende talentudviklingsprogram rettet mod nye kreative talenter, der gerne vil arbejde i serieformatet og udvikle deres serielle fortælleevner – på tværs af køn, social og etnisk baggrund.
Deltagere i Serieskolen har fået mulighed for at udvikle og styrke deres færdigheder og kompetencer gennem udviklingen af egne serieidéer. Professionelle fra både Netflix og den danske film- og tv-industri har undervist og vejledt talenterne i en bred vifte af masterclasses og workshops med fokus på udviklingsprocessen fra pitch til pilot. Deltagerne fik desuden en unik mulighed for at møde og netværke med repræsentanter fra branchen ved et branche-pitch arrangeret af Serieskolen.
Den første del af Serieskolen bestod af fire masterclasses, der gav indblik i arbejdet med serielle formater og var åben for alle med interesse for udvikling og produktion af tv-serier.
Del to og tre af talentudviklingsprogrammet fokuserede på vigtige aspekter af udviklingsprocessen, såsom manuskriptskrivning, salg og pitch. Denne del blev tilbudt udvalgte Serieskoletalenter.
Til sidst i forløbet er tre talenthold blevet udvalgt og får mulighed for at udvikle en pilot. De vil hver modtage 100.000 kr. til at dække produktionsudgifter samt få adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.
Du kan læse mere om Serieskolen her.
Om Fonden Filmtalent
Fonden Filmtalent blev oprettet i 2016 med henblik på at rekruttere, udvikle og markedsintroducere talenter indenfor film, tv, animation og spil, samt på anden måde understøtte den kunstneriske, kulturelle og erhvervsmæssige udvikling af de filmiske genrer og udtryksformer bl.a. ved at sikre, at der er et landsdækkende talentudviklingstilbud med lokal repræsentation.
Om Netflix
Netflix er verdens førende streamingtjeneste for underholdning med 204 millioner betalende medlemmer i over 190 lande, som ser serier, dokumentarer og spillefilm i en lang række genrer og på en lang række sprog. Netflix-medlemmer kan se alt det, de vil – når som helst, hvor som helst – på enhver skærm med internetadgang og starte, pause og genoptage serier og film helt uden reklamer eller forpligtelser.
For mere information, kontakt venligst:
Jeanette Reutzer, Fonden Filmtalent
Telefon: 31 23 69 64
Mail: jeanette@filmtalent.dk
For henvendelser til Netflix, kontakt venligst:
Karen-Sofie Holm Brunse, LEAD Agency
Telefon: 51 51 81 02
Mail: karen-sofie@leadagency.dk
Tidligere pressemeddelelser
- Fonden Filmtalent og Netflix går sammen om at udvikle unge serietalenter i Danmark (01/02/2021)
- Friheden til at gøre hva’ fuck man vil (17/11/2020)
- Fonden Filmtalent får ny direktør (01/06/2020)
- Ny kræfter i spidsen for Fonden Filmtalents bestyrelse (28/5/2019)
- Fødekæden risikerer at hoppe af i dansk film (15/10/18)

Filmtalent - helt kort
Fonden Filmtalent blev oprettet som led i Folketingets aftale i 2015 om filmstøtte og udvikling af dansk film igennem de regionale filmværksteder i Odense, Viborg, Århus og København. Udgangspunktet er at fastholde og udvikle den helt unikke styrkeposition dansk film og tv har på de internationale markeder via et øget fokus på talentudvikling.
Filmtalent har et tæt samarbejde med andre aktører på området – Station Next, DR, Den Danske Filmskole, Den Europæiske Filmhøjskole, de kreative tekniske erhvervs- og ungdomsuddannelser og ikke mindst den professionelle branche og de etablerede produktionsmiljøer.