Pressemeddelelser

FRIHEDEN TIL AT LAVE HVA’ FUCK MAN VIL

ØJEBLIKKE I FILMVÆRKSTEDERNES HISTORIE 1970-2020

AF SEBASTIAN CORDES

Hvis du vil forstå dansk film, skal du forstå filmværkstederne. Derfor har filmskaber og forfatter Sebastian Cordes skrevet denne bog om en unik og lettere ukendt filmhistorie – om dansk films demokratiske og kunstneriske vækstlag.

Friheden til at lave hva’ fuck man vil er Sebastian Cordes’ bog om ”øjeblikke” i de danske filmværksteders historie, skrevet i anledningen af Filmværkstedet / Københavns 50 års jubilæum: Vrede, politiske slagsmål, poesi, sex, arbejderkampe, provokationer, demokrati, ytringsfrihed – værkstederne i Odense, Aarhus, Viborg og København har i 50 år stillet udstyr, vejledning og lidt penge til rådighed for nye generationer af filmskabere og det grundstof, deres filmprojekter er skabt på.

Bogen består af 18 interviews med en række danske filmskabere og en håndfuld essays om film- kultur- og pophistorie og giver dig blandt andet historien om Master Fatmans B-films sci-fi Gayniggers From Outer Space, om den stadig forbudte film John L., hvor en narkoman dør af en overdosis foran kameraet, Michael Kviums og Christian Lemmerz’ kunstneriske voodoo-filmeksperimenter, Jørgen Leths start som sportsinstruktør og Thomas Vinterbergs afsky for sin første film, Sneblind.

Som Christina Rosendahl, der lavede sin gennembrudsfilm om søsterens band Swan Lee på Filmværkstedet, har sagt: ”Der ville ikke være den kvalitet i dansk film, der er nu, hvis ikke Filmværkstedet havde fandtes.”

Bogen vil i første omgang være til salg i Cinematekets Bogsalg og web-butik. Senere vil den kunne købes i udvalgte boghandlere.

Bogen bliver lanceret ved to samtaler i Cinemateket den 19. november kl. 18.00 og kl. 19.30.

For yderligere oplysninger:

Forfatter og filminstruktør Sebastian Cordes, 6169 7914, cordes.film@gmail.com

Redaktør og direktør Prami Larsen, 7199 3371, prami@filmworkshop.dk

Bogudgivelse – FRIHEDEN TIL AT LAVE HVA’ FUCK MAN VIL (18.11.2020)

Udgivet med støtte fra Fonden Filmtalent og Det Danske Filminstitut, Almen Støtte

Tidligere pressemeddelelser

Fonden Filmtalent får ny direktør (01/06/2020)

Ny kræfter i spidsen for Fonden Filmtalents bestyrelse (28/5/2019)

Fødekæden risikerer at hoppe af i dansk film (15/10/18)

Andre udgivelser

Oplæg til ordførere (filmaftale 2019-2022): Et boost til det kreative danmark

Metodeundersøgelse: Når filmtalent bliver til – talentudviklingsmiljøer på filmværkstederne

Kortlægning af dansk talentudvikling inden for film, TV, spil & animation

Logo

Filmtalent – helt kort

Fonden Filmtalent blev oprettet som led i Folketingets aftale i 2015 om filmstøtte og udvikling af dansk film igennem de regionale filmværksteder i Odense, Viborg, Århus og København. Udgangspunktet er at fastholde og udvikle den helt unikke styrkeposition dansk film og tv har på de internationale markeder via et øget fokus på talentudvikling.

Filmtalent har et tæt samarbejde med andre aktører på området – Station Next, DR, Den Danske Filmskole, Den Europæiske Filmhøjskole, de kreative tekniske erhvervs- og ungdomsuddannelser og ikke mindst den professionelle branche og de etablerede produktionsmiljøer. Desuden driver Filmtalent Screen Talent Europe, som er et netværk af filmværksteder i Danmark, Sverige, Norge, Færøerne, Tyskland, Irland, NordIrland og Frankrig.