Pressemeddelelser

Fonden Filmtalent og Netflix går sammen om at udvikle unge serietalenter i Danmark

Fonden Filmtalent og Netflix går sammen om at udvikle unge serietalenter i Danmark

Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted, lancerer et nyt partnerskab med Netflix. De er gået sammen om at lancere ’Serieskolen’ – et landsdækkende projekt, der er sat i søen for at hjælpe med at udvikle en ny generation af kreative talenter i Danmark inden for seriel historiefortælling.

Det danske marked for tv-serier er i rivende udvikling, og det nye partnerskab mellem Fonden Filmtalent og Netflix skal styrke udviklingen ved aktivt at støtte talentudvikling i hele Danmark – på tværs af køn, social og etnisk baggrund.

Direktør for Fonden Filmtalent, Jeanette Reutzer:

I Danmark har vi en lang og stærk tradition for film og tv-serier – og ikke mindst en stor talentmasse. Og netop talentudvikling er en vigtig årsag til Danmarks store succes på området. Derfor er vi også meget begejstrede for at samarbejde med Netflix om at lancere Serieskolens talentudviklingsprogram på filmværkstederne i Aarhus, Odense og København. I dette partnerskab med Netflix vil vi fokusere på at udvikle talenter inden for den serielle historiefortælling. Netflix har nu i en årrække investeret med succes i lokalt indhold i Danmark, så det er et naturligt næste skridt også at investere i det kreative økosystem. Hele den danske branche efterspørger stadig flere talenter og det tror vi på, at Serieskolen kan levere. Flere talenter vil være med til at sikre dansk tv og films styrkeposition.

Serieskolen vil fokusere på den næste generation af unge talenter fra hele Danmark, der allerede har en vis produktionserfaring, men som gerne vil udvide deres viden om episodisk historiefortælling og få en bedre forståelse for branchen. Netflix ser store muligheder i det danske marked og er stolte af at investere i dette initiativ:

Chris Mack, Director, Creative Talent Investment & Development hos Netflix:

Siden vi lancerede i Danmark i 2012, har vi, i tæt samarbejde med nogle fantastiske talenter i Danmark, produceret en række stærke danske serier. Vi er utroligt begejstrede for, at vi med dette partnerskab kan hjælpe med at investere i fremtidige talenter i Danmark og dermed sikre endnu mere fantastisk dansk indhold. Filmværkstederne i København, Aarhus og Odense har en lang og stærk historie med at udvikle lokalt talent, og ved at indgå et partnerskab med dem kan vi investere i den næste generation af danske kreative talenter.”

Om Serieskolen:
Serieskolen er et landsdækkende talentudviklingsprogram rettet mod nye kreative talenter, der gerne vil arbejde i serieformatet og udvikle deres serielle fortælleevner.

Deltagere i Serieskolen får mulighed for at udvikle og styrke deres færdigheder og kompetencer gennem udviklingen af egne serieidéer. Professionelle fra både Netflix og den danske film- og tv-industri vil undervise og vejlede talenterne i en bred vifte af masterclasses og workshops med fokus på udviklingsprocessen fra pitch til pilot. Deltagerne får desuden en unik mulighed for at møde og netværke med repræsentanter fra branchen ved et branche-pitch arrangeret af Serieskolen.

Den første del af Serieskolen består af fire masterclasses, der giver indblik i arbejdet med serielle formater og er åben for alle med interesse for udvikling og produktion af tv-serier. De forskellige masterclasses vil blive afholdt af nogle af branchens stærkeste fagpersoner, såsom medie- og tv-ekspert Keld Reinicke, producer Senia Dremstrup og Chris Mack fra Netflix.

Del to og tre af talentudviklingsprogrammet vil fokusere på vigtige aspekter af udviklingsprocessen, såsom manuskriptskrivning, salg og pitch. Denne del vil blive tilbudt til udvalgte Serieskoletalenter.

Til sidst i forløbet vil tre talenthold få mulighed for at udvikle et 15-minutters pilotafsnit. De vil hver modtage 100.000 kr. til at dække produktionsudgifter samt få adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.

Du kan læse mere om Serieskolen og ansøgning om optagelse her: http://filmtalent.dk/serieskolen/

Om Fonden Filmtalent:
Fonden Filmtalent blev oprettet i 2016 med henblik på at rekruttere, udvikle og markedsintroducere talenter indenfor film, tv, animation og spil, samt på anden måde understøtte den kunstneriske, kulturelle og erhvervsmæssige udvikling af de filmiske genrer og udtryksformer bl.a. ved at sikre, at der er et landsdækkende talentudviklingstilbud med lokal repræsentation.

Om Netflix:
Netflix er verdens førende streamingtjeneste for underholdning med 204 millioner betalende medlemmer i over 190 lande, som ser serier, dokumentarer og spillefilm i en lang række genrer og på en lang række sprog. Netflix-medlemmer kan se alt det, de vil – når som helst, hvor som helst – på enhver skærm med internetadgang og starte, pause og genoptage serier og film helt uden reklamer eller forpligtelser.

For mere information, kontakt venligst:
Jeanette Reutzer, Fonden Filmtalent
Telefon: 31 23 69 64
Mail: jeanette@filmtalent.dk

For henvendelser til Netflix, kontakt venligst:
Karen-Sofie Holm Brunse, LEAD Agency
Telefon: 51 51 81 02
Mail: karen-sofie@leadagency.dk

Hent pressemeddelelsen her

Tidligere pressemeddelelser

Friheden til at gøre hva’ fuck man vil (17/11/2020)

Fonden Filmtalent får ny direktør (01/06/2020)

Ny kræfter i spidsen for Fonden Filmtalents bestyrelse (28/5/2019)

Fødekæden risikerer at hoppe af i dansk film (15/10/18)

Andre udgivelser

Oplæg til ordførere (filmaftale 2019-2022): Et boost til det kreative danmark

Metodeundersøgelse: Når filmtalent bliver til – talentudviklingsmiljøer på filmværkstederne

Kortlægning af dansk talentudvikling inden for film, TV, spil & animation

Logo

Filmtalent – helt kort

Fonden Filmtalent blev oprettet som led i Folketingets aftale i 2015 om filmstøtte og udvikling af dansk film igennem de regionale filmværksteder i Odense, Viborg, Århus og København. Udgangspunktet er at fastholde og udvikle den helt unikke styrkeposition dansk film og tv har på de internationale markeder via et øget fokus på talentudvikling.

Filmtalent har et tæt samarbejde med andre aktører på området – Station Next, DR, Den Danske Filmskole, Den Europæiske Filmhøjskole, de kreative tekniske erhvervs- og ungdomsuddannelser og ikke mindst den professionelle branche og de etablerede produktionsmiljøer. Desuden driver Filmtalent Screen Talent Europe, som er et netværk af filmværksteder i Danmark, Sverige, Norge, Færøerne, Tyskland, Irland, NordIrland og Frankrig.