Med en støtte på 1 million kr. fra Nordisk Film Fonden har det været muligt for Filmtalent at etablere VFX-afdelinger på landets filmværksteder i Odense, København, Aarhus og Viborg.

Dermed kan filmværkstederne landet over hjælpe filmskaberne med at realisere mere ambitiøse og fantasifulde fortællinger, som tidligere ikke havde været muligt. Manuskriptforfattere, instruktører og producere kan nu indtænke visuelle effekter og nye teknologier i deres fortællinger på et helt andet niveau end tidligere.

Unge filmskabere vil derfor kunne blive klædt bedre på til at møde en branche, som hungrer efter kompetencer og erfaringer med VFX.

Den historisk store donation fra Nordisk Film Fonden er en del af Filmtalents projekt “VFX til fremtidens filmfortællinger”. Målet med projektet er:

–       At alle værkstedsstøttede talentfilm skal have mulighed for at producere visual effects
–       At vækstlagets producere lærer at lægge budgetter og produktionsplaner for visual effects
–       At vækstlaget tidlig bliver introduceret for nye teknologier

Hvordan får man VFX-støtte?
Fra januar 2019 er det muligt at søge om den nye VFX-støtte, som indgår som del af produktionsstøtten (læs mere om de enkelt værksteders støtteformer her). Det betyder, at du kun kan opnå støtte til VFX, hvis du søger og opnår produktionsstøtte.

Du skal som ansøger derfor gøre dig klart, om du har brug for VFX til din produktion og hvordan du vil benytte VFX, inden du ansøger. 
Ansøgningsprocessen kan du læse mere om på filmværkstedernes hjemmesider.

VFX-trainees
Filmværkstederne har ansat VFX-trainees, som hjælper dig videre, hvis du har opnået støtte.

Alle trainees har gennemgået en intensiv bootcamp på Open Workshop i Viborg, som er en afdeling af The Animation Workshop/VIA University College, hvor de også løbende bliver undervist efter behov, så de er godt klædt på til at give dig og dit projekt feedback.

Hvis VFX-indholdet overstiger mulighederne på værkstedet er det muligt at arbejde videre på Open Workshop i Viborg. Det bliver vurderet fra projekt til projekt i ansøgningsfasen.

Se her, hvad VFX kan gøre for dit filmprojekt (Credit: Henrik Bjerregaard Clausen)