Open Workshop er en del af The Animation Workshop (TAW) ved VIA University i Viborg.

Det er et filmværksted og en kunstner residency, som huser unge filmtalenter og spirende professionelle inden for animation og animationsrelaterede medier som animerede kortfilm, serier og feature length film, tegneserier, spil og cross- and transmedia projekter.

Derudover tilbyder Open Workshop også en lang række kurser og træningsprogrammer for brugerne.

The Animation Workshop blev grundlagt i 1988 af Morten Harpøth Thorning. Fra 1.juni 2020 hedder lederen af TAW Kasper Kruse.  

 

Skandinaviens førende animationsuddannelse

I begyndelsen var det kun et værksted, hvor unge kunne lære animation udelukkende ved at blive kastet ud i at producere en animationsfilm.

Inden længe blev det en skole, som tilbød Skandinaviens førende uddannelse i high-end professionel 2D karakter animation fra 1993 til 2003, hvor skolen blev nationaliseret og finansieret af det danske undervisningsministerie.

I 2001 lykkedes det Morten Harpøth Thorning at sikre bevillinger fra Det Danske Filminstitut (DFI) og Viborg Kommune til dannelsen af Open Workshop-afdelingen, som blev en del af de fire landsdækkende filmværksteder i Danmark.

Open Workshop fokuserer på animationsfilm, hvor værkstederne i København, Odense og Århus primært fokuserer på spillefilm, kortfilm og dokumentarer.

Open Workshop har traditionelt set hovedsageligt fokuseret på udviklingen og/eller produktionen af film og serier, men har i de senere år også gjort plads til grafiske fortællinger, spil og interaktiv content.