Nu er de sidste talenthold fra Serieskolen blevet udvalgt

Serieskolens sidste talenthold får den unikke mulighed for at udvikle en pilot.

I dag offentliggør Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted og Netflix de talenthold, der får mulighed for at udvikle en pilot. De tre talenthold vil hver modtage 100.000 kr. til at dække produktionsudgifter samt få adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne til udvikling af piloten.

Et bredt panel bestående af værkstedsdirektørerne, sammen med Zire Schucany fra Netflix, Piv Bernth fra Apple Tree Productions, Maj-Britt Landin fra Drive Studios og Sara Namer fra SAM Productions har udvalgt de tre talenthold. I alt var der mere end 200 ansøgere til Serieskolen.

De tre udvalgte talenthold er:
Projekt: Sygt Ung af Eva Maria Mogensen, Julie Lundorff og Iben Søtang
Projekt: Himmelholdet af Jeppe Wowk, Anna Nørskov Henriksen og Morten Schmidt
Projekt: Sila af Tanne Sommer, Alberte Parnuuna, Amine Kromann Karacan og Katrine Dolmer

Direktør for Filmværkstedet / København, Prami Larsen:

”Man skal ikke underkende, hvor svært og anderledes det er at fortælle i serieformatet i forhold til kort- og spillefilm. Serieskolen har vist, at vi har en meget stor talentmasse i Danmark, der ønsker at prøve kræfter med serier. Det er af enorm værdi for branchen og danske producenter. Man kan godt tro på, at Danmark bliver i den europæiske tv-serie superliga – også i fremtiden.”

Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted lancerede Serieskolen tilbage i februar i et nyt partnerskab med Netflix. Serieskolens helt særlige fokus har været at udvikle unge talenter fra hele Danmark. Med fokus på talenter, der allerede har en vis produktionserfaring, har Serieskolen haft som målsætning at udvide de unge talenters viden om episodisk historiefortælling og give dem en bedre forståelse for branchen.

Direktør for Fonden Filmtalent, Jeanette Reutzer:

”Fra det øjeblik vi lancerede Serieskolen har vi oplevet en overvældende interesse og opbakning til fra både talenter og den danske filmbranche. Faktisk har hele 27 dygtige undervisere og mentorer fra den danske branche og Netflix bidraget med deres ekspertviden på serieområdet, og det vil vi gerne sige stor tak for. Det har været fantastisk at samarbejde med Netflix, og vi er utrolig stolte og taknemmelige over, at Netflix har valgt at gå sammen med os, om at udvikle fremtidens unge danske serietalenter. Der er en enorm efterspørgsel på mere talent, og hvis vi skal sikre dansk tv- og films styrkeposition, er der både brug for flere investeringer i det danske økosystem og nye former for samarbejder. Det er Serieskolen et glimrende eksempel på”.

Samarbejdet mellem Fonden Filmtalent, herunder filmværkstederne i København, Aarhus og Odense, og Netflix har også skabt enorm stolthed hos streamingtjenesten.

Chris Mack, Director, Creative Talent Investment & Development hos Netflix:

”Det har været en kæmpe fornøjelse at arbejde med Fonden Filmtalent og filmværkstederne. Med dette partnerskab har vi taget et vigtigt spadestik mod udviklingen af fremtidige talenter i Danmark, der også skal være med til at sikre endnu mere dansk indhold. Det har været fantastisk at opleve alle de modige og dygtige talenter, der har været en del af Serieskolen. Danmark har virkelig en imponerende talentmasse, og vi er utroligt stolte over, at vi, sammen med Fonden Filmtalent og filmværkstederne i København, Aarhus og Odense, har været med til at give disse unge talenter en mulighed for at dygtiggøre sig inden for den serielle genre, og vi håber at se meget mere til denne nye generation af danske talenter.”

Serieskolen vil fortsætte til næste år i begyndelsen af 2022.

Om Serieskolen
Serieskolen er et landsdækkende talentudviklingsprogram rettet mod nye kreative talenter, der gerne vil arbejde i serieformatet og udvikle deres serielle fortælleevner – på tværs af køn, social og etnisk baggrund.

Deltagere i Serieskolen har fået mulighed for at udvikle og styrke deres færdigheder og kompetencer gennem udviklingen af egne serieidéer. Professionelle fra både Netflix og den danske film- og tv-industri har undervist og vejledt talenterne i en bred vifte af masterclasses og workshops med fokus på udviklingsprocessen fra pitch til pilot. Deltagerne fik desuden en unik mulighed for at møde og netværke med repræsentanter fra branchen ved et branche-pitch arrangeret af Serieskolen.

Den første del af Serieskolen bestod af fire masterclasses, der gav indblik i arbejdet med serielle formater og var åben for alle med interesse for udvikling og produktion af tv-serier.

Del to og tre af talentudviklingsprogrammet fokuserede på vigtige aspekter af udviklingsprocessen, såsom manuskriptskrivning, salg og pitch. Denne del blev tilbudt udvalgte Serieskoletalenter.

Til sidst i forløbet er tre talenthold blevet udvalgt og får mulighed for at udvikle en pilot. De vil hver modtage 100.000 kr. til at dække produktionsudgifter samt få adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.

Du kan læse mere om Serieskolen her.

Om Fonden Filmtalent
Fonden Filmtalent blev oprettet i 2016 med henblik på at rekruttere, udvikle og markedsintroducere talenter indenfor film, tv, animation og spil, samt på anden måde understøtte den kunstneriske, kulturelle og erhvervsmæssige udvikling af de filmiske genrer og udtryksformer bl.a. ved at sikre, at der er et landsdækkende talentudviklingstilbud med lokal repræsentation.

Om Netflix
Netflix er verdens førende streamingtjeneste for underholdning med 204 millioner betalende medlemmer i over 190 lande, som ser serier, dokumentarer og spillefilm i en lang række genrer og på en lang række sprog. Netflix-medlemmer kan se alt det, de vil – når som helst, hvor som helst – på enhver skærm med internetadgang og starte, pause og genoptage serier og film helt uden reklamer eller forpligtelser.

For mere information, kontakt venligst:
Jeanette Reutzer, Fonden Filmtalent
Telefon: 31 23 69 64
Mail: jeanette@filmtalent.dk

For henvendelser til Netflix, kontakt venligst:
Karen-Sofie Holm Brunse, LEAD Agency
Telefon: 51 51 81 02
Mail: karen-sofie@leadagency.dk