DR Ultra og de danske filmværksteder går sammen på jagt efter fremtidens skabere af børne- og ungdomsserier

Serieskolen med DR Ultra hedder et helt nyt 3-årigt partnerskab mellem DR Ultra og Filmtalent, herunder filmværkstederne i København, Århus, Odense og Viborg. Ambitionen er at finde og kompetenceudvikle den næste generation af kreative fortællere af dansk serielt børne- ungefiktion.

DR og Filmtalent lancerer i dag talentudviklingsforløbet ́Serieskolen med DR Ultra’.
DR og filmværkstederne går sammen på jagt efter unge talenter mellem 18 og 30 år fra hele Danmark, der har en fortæller gemt i maven og drømmer om at skabe serier til børn og unge mellem 9 og 14 år.

– Der er stor efterspørgsel på talenter – ikke mindst på børne-ungeområdet. Med det her initiativ ønsker vi at styrke udviklingen af endnu flere talentfulde danske fortællere inden for børne- og ungeområdet til gavn for hele den danske branche. DR Ultra har en meget stærk tradition for at udvikle fremragende fiktionsserier til børn og unge og ved om nogen, hvordan man skaber originalt indhold til netop den målgruppe. Så vi er enormt glade for det her partnerskab, fortæller Jeanette Reutzer fra Filmtalent, der er paraplyorganisation for landets filmværksteder, der arbejder med rekruttering, kompetenceudvikling og markedsintroduktion af talenter indenfor film, tv og animation.

Landsdækkende talentudvikling med målgruppefokus
Ambitionen om at finde og udvikle flere kreative fortællere af dansk serielt børne- og ungeindhold kræver en national og målrettet talentudviklingsindsats med stort fokus på børnefaglighed og målgruppekendskab. Derfor er et af de helt centralt elementer i Serieskolen med DR Ultra at styrke unge talenters bevidsthed om børn og unge som målgruppe og give dem en større forståelse for brugerinddragelse og målgruppens præferencer, platforme og formater.

B&U Chef Morten Skov ser partnerskabet som en fantastisk mulighed – både for de unge talenter,
men også for DR Ultra. Han siger: – En af vores vigtige opgaver er at give danske børn et tilbud,
Vi håber, at vi kan tiltrække unge kreative talenter, som sammen med os kan skabe fantastiske fortællinger, der er i øjenhøjde med
dansk børnekultur, og som børn og unge kan spejle sig i.

For yderligere at styrke projektets faglighed deltager Manuskriptskolen for Børnefiktion også som partner i projektet. Leder af Manuskriptskolen Elin Algreen-Petersen siger: – Vi er utrolig glade for at kunne bidrage til at pege de unge talenter i retning af Verdens Bedste Publikum – nemlig børn og unge. Gennem arbejdet med skolens toårige uddannelse har vi samlet en masse viden og erfaring om at skabe fortællinger til netop de målgrupper. Vi glæder os til at bringe det i spil i programmets workshopforløb og til samarbejdet med Filmtalent og DR Ultra.

Om Serieskolen med DR Ultra.
To faser i talentudviklingsforløbet
Serieskolen med DR Ultra er et nationalt talentudviklingsforløb for unge talenter mellem 18 og 30 år, som gerne vil arbejde med animations- eller live-action serier til børn og unge.

Som deltager bliver man en del af et intensivt talentudviklingsprogram, hvor der undervises i de særlige kompetencer, det kræver at engagere og fortælle serielt til børn og unge mellem 9 og 14 år. Deltagere i Serieskolen med DR Ultra får mulighed for at udvikle og styrke sine færdigheder gennem udviklingen af egne serieidéer og vil blive undervist af professionelle fra film- og tv- branchen i en bred vifte af online sessioner og boot camps.

I forløb 1 tilbydes en lang række introducerende online sessioner, som er gratis og åben for alle, der har tid og lyst til at lære mere om serieproduktion til børn og unge. Undervisningen vil bl.a. give indsigt i, hvordan man udvikler en serieide, fortæller episodisk og kommunikerer til den særlige målgruppe, som børn og unge er. Deltagerne vil også kunne lære om, hvordan branchen ser ud og fungerer. Og danske serieskabere vil dele ud af deres erfaringer og fortælle om, hvordan de kom i gang med deres første serieprojekter.

Forløb 2 af Serieskolen med DR Ultra foregår i et intensivt talentudviklingsprogram hen over fem weekend boot camps for ca. 20 udvalgte talenter. Denne del af programmet kræver, at man søger om optagelse. Talenterne vil sammen og i hold udvikle deres egne serieideer og lære hvordan man skaber relevante fortællinger til målgruppen. Hver af de fem bootcamps tager udgangspunkt i et specifikt emne: idé- og konceptudvikling, univers og world building, karakterudvikling, instruktion og episodisk fortælling og pitchtræning.

Ved forløbets afslutning afholdes et branchepitch, hvor deltagerne pitcher deres ideer for DR Ultra og den danske seriebranche.
Læs mere om det samlede forløb, de enkelte online sessioner og boot camps samt om, hvordan man tilmelder sig her: http://serieskolen.dk/ultra/ 

Hent pressemeddelelsen her.

Pressekontakt:
For yderligere information ring til DR Presse på 3520 2070.