Fonden Filmtalent og Netflix fornyer og udbygger deres fælles indsats for at støtte og udvikle unge serietalenter i Danmark

I 2021 gik Netflix og Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted, sammen om at præsentere den første udgave af ‘Serieskolen’ – et landsdækkende projekt sat i søen for at hjælpe med at udvikle den næste generation af serieskabere i Danmark. For at fremme diversiteten af stemmer inden for fremtidens historiefortælling og åbne Serieskolens muligheder op for endnu flere talenter er Serieskolen i år tilbage med tre nye, pop-up workshops i Odense, Aarhus og København. Sammen med endnu flere aktiviteter og et nyt partnerskab med mediefestivalen THIS fortsætter Fonden Filmtalent og Netflix nu deres samarbejde med lanceringen af Serieskolen 2023.

I dag annoncerede Fonden Filmtalent og Netflix den tredje udgave af deres fælles indsats for at støtte og udvikle nye kreative talenter i Danmark, ‘Serieskolen’. I løbet af de sidste to år har de åbne masterclasses haft mere end 2200 deltagere i alt, og mere end 100 kreative sjæle og aspirerende film-/serieskabere har været igennem Serieskolens omfattende talentudviklingsprogram med både masterclasses, workshops og vejledning fra professionelle fra Netflix og den danske film- og tv- industri. Derudover har ikke mindre end syv forskellige hold hver især modtaget 100.000 kr. sammen med adgang til professionelt udstyr og den nødvendige coaching til at producere et ‘proof of concept’ på deres helt egen serie.

For at åbne Serieskolens muligheder op for endnu flere talenter vil Serieskolen i år udvide og indeholde et helt nyt initiativ som en del af lanceringsfasen: Serieskolen pop-up workshops. Der vil blive afholdt tre ekstra todages workshops i Odense, Aarhus og København med det formål at hjælpe med at stimulere og fremme en mangfoldig næste generation af serieskabere. Fokus er på at skabe et rum, hvor unge fra hele Danmark og med alle slags baggrunde kan udforske og udvikle deres fortællefærdigheder og møde andre mennesker med samme interesser. Underviserne er den prisbelønnede skuespiller og manuskriptforfatter Diêm Camilla (Doll, Bad Bitch) og instruktør hos Super16 Nivetha Balasubramaniam.

Som noget helt nyt har Serieskolen også indgået et samarbejde med den Aarhus-baserede mediefestival THIS. Samarbejdet indebærer blandt andet, at alle 12 talenthold, der bliver udvalgt til del 2 af Serieskolen, får mulighed for at deltage i en hel konferencedag på festivalens seriespor fyldt med faglig inspiration og netværksmuligheder. Desuden får de talenthold, der hver især modtog 100.000 kr. i 2022, mulighed for at pitche deres idéer og proof of concept for hele branchen på festivalen.

Ligesom i 2022 vil Den Vestdanske Filmpulje være samarbejdspartner. Det gør det muligt for Serieskolen at støtte et fjerde talenthold – og dermed give endnu flere talenter fra hele Danmark mulighed for at forfølge deres drømme og styrke deres evner inden for seriel historiefortælling.

Jeanette Reutzer, Direktør i Fonden Filmtalent:
“Det er nu tredje år i træk, at Serieskolen løber af stablen, og vi er meget taknemmelige for Netflix’ fortsatte ønske om og engagement i at investere i det danske økosystem. Takket være kontinuiteten i vores partnerskab er vi i stand til at forbedre og styrke programmets kvalitet hvert eneste år. I år fortsætter vi succesen fra 2022 med bootcamps på filmværkstederne i København, Odense og Aarhus med nogle af branchens bedste undervisere og mentorer. Samtidig tilføjer vi flere nye elementer til programmet, såsom pop-up workshops i lanceringsfasen samt et helt nyt og spændende samarbejde med mediefestivalen THIS.” 

Jenny Stjernströmer Björk, Vice President Nordic Content hos Netflix:
“Hos Netflix er vi utrolig glade for at fortsætte dette fantastiske samarbejde med Fonden Filmtalent. Netflix investerer i produktion af danske film og serier, men vi ønsker også at fortsætte vores bidrag til økosystemet ved at investere i talentudvikling – med en mission om at sikre, at endnu flere unge kreative i hele Danmark får muligheden for at udvikle film og serier, og at endnu mere fantastisk indhold kan blive lavet i Danmark i fremtiden. Serieskolen gør det muligt for os at gøre netop det. De første to år af projektet har været en stor succes, og reaktionerne fra deltagere har været meget positive. Med de nyeste tilføjelser til programmet har vi store forhåbninger om, at Serieskolen 2023 bliver mindst lige så succesfuld.”

Om Serieskolen 2023
Serieskolen er et landsdækkende talentudviklingsprogram rettet mod unge, nye kreative talenter, der gerne vil arbejde i serieformatet og udvikle deres serielle fortælleevner. Den blev grundlagt i 2021 af Netflix og Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted.

Deltagere i Serieskolen får mulighed for at udvikle og styrke deres færdigheder og kompetencer gennem udviklingen af egne serieidéer. Professionelle fra både Netflix og den danske film- og tv-industri vil undervise og vejlede talenterne gennem en bred vifte af masterclasses og workshops med fokus på udviklingsprocessen fra pitch til pilot. Deltagerne får desuden en unik mulighed for at møde og netværke med repræsentanter fra branchen ved flere pitch-events – både arrangeret af Serieskolen og via et nyt samarbejde med mediefestivalen THIS.

Talentholdene vil mødes og interagere med både hinanden og undervisere under tre intensive boot camps i Aarhus, Odense og København.

I Serieskolen 2023 vil der i starten af programmet igen være gratis, online masterclasses tilgængelige for alle, og som noget nyt vil filmværkstederne i Odense, Aarhus og København afholde tre ekstra pop-up workshops, som alle kan søge om deltagelse i. Forud for pop-up-workshopsene vil interesserede talenter have mulighed for at deltage i et informationsmøde og blandt andet høre fra tidligere deltagere. 

Første del af Serieskolen består af syv masterclasses, der skal give et godt indblik i arbejdet med serieformater, og denne del er åben for alle med interesse i udvikling og produktion af tv-serier. De forskellige masterclasses vil blive afholdt af nogle af branchens stærkeste fagpersoner, såsom medie- og tv-ekspert Keld Reinicke, skuespillere/forfattere/instruktører Ditte Hansen og Louise Mieritz (Ditte & Louise, Dansegarderoben) samt Jenny Stjernströmer Björk, Vice President Nordic Content, og Chris Mack, Director, Grow Creative, fra Netflix. Del 2 og 3 vil blive tilbudt udvalgte Serieskoletalenter og fokusere på centrale aspekter af serieudviklingsprocessen, såsom manuskriptskrivning, salg og pitching. For at give endnu flere talenter mulighed for at tilmelde sig Serieskolen 2023 vil det i år ikke være et krav at være et kerneteam på tre personer (producer, instruktør og manuskriptforfatter), selvom det vil være et kriterium.

Til sidst i forløbet vil fire talenthold få mulighed for at skabe et proof of concept og hver modtage 100.000 kr. til at dække produktionsudgifter samt adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.

Du kan læse mere om Serieskolen og tilmelde dig her

Om Fonden Filmtalent
Fonden Filmtalent blev stiftet i 2016 med det formål at støtte rekruttering, udvikling og markedsintroduktion af talenter inden for film, tv, animation og spil samt for at støtte den kunstneriske, kulturelle og professionelle udvikling af filmiske og andre visuelle genrer ved at tilbyde landsdækkende talentudvikling med lokal repræsentation.

Om Netflix:
Netflix er verdens førende streamingtjeneste for underholdning med 231 millioner betalende medlemmer i over 190 lande, som ser serier, dokumentarer og spillefilm og spiller spil i en lang række genrer og på en lang række sprog. Medlemmerne kan afspille, sætte på pause og genoptage afspilningen på alt det, de vil – når som helst og hvor som helst – og de kan ændre deres abonnement når som helst.

For mere information, kontakt venligst:
Jeanette Reutzer, Fonden Filmtalent
Telefon: 31 23 69 64
Mail: jeanette@filmtalent.dk

For henvendelser til Netflix, kontakt venligst:
Louise Bendixen, Lead Agency
Telefon: 26 46 46 85
Mail: louise.b@leadagency.dk