Fonden Filmtalent og DR Ultra lancerer ny omgang Serieskolen med DR Ultra

For andet år lancerer Filmtalent, herunder filmværkstederne i Aarhus, Odense, København og Viborg, DR Ultra og Manuskriptskolen for Børnefiktion projektet Serieskolen med DR Ultra.

Serieskolen med DR Ultra er et nationalt talentudviklingsprogram for unge talenter i alderen 18-30 år, som har en fortæller i maven og gerne vil arbejde med animations- eller live-action serier til børn og unge. Projektet skal bl.a. bidrage til mere diversitet og give unge chancen for at komme tættere på TV-branchen.

“Når du er 18 år, bor i Frederikshavn og gerne vil lave børnefjernsyn, kan vejen til tv-branchen godt føles lang. Det her [Serieskolen med DR Ultra] har også været en mulighed for at knytte kontakter og skabe et netværk mellem talenterne og en produktionsbranche, der har fokus på børnefiktion. Det fortsætter vi med.” Udtaler Morten Skov, DRs B&U-chef til Kulturmonitor.

Første del af Serieskolen med DR Ultra består af en række online masterclasses, hvor man kan høre professionelle fra branchen fortælle om at lave indholdt til børn og unge. De online masterclasses er gratis og åbne for alle at deltage i, man skal blot tilmelde sig. Anden del kræver optagelse, hvor talenterne skal ansøge inden d. 23. oktober 2023. En redaktion bestående af Birgitte Fredsby, Stine Likodelle, Andreas Bense, Gry Lindebjerg, Elin Algreen-Petersen og Merete Stubkjær udvælger de 20 talenter som igennem fem boot camps skal finde på og udvikle deres egen serieidé. Som afslutning på Serieskolen med DR Ultra skal de 20 talenter pitche deres serieideer for den danske branche.

Efter afholdelse af branchepitch d. 23. marts, hvor talenterne fra Serieskolen med DR Ultras første år, pitchede deres serieideer, valgte DR Ultra at sætte fire af projekterne i udvikling. Til Kulturmonitor udtalte Morten Skov:

“Det har overrasket os alle, at vi nu står med fire projekter, der er sat i udvikling. Men kvaliteten og niveauet har været helt enormt højt.”

Læs mere om Serieskolen med DR Ultra på hjemmesiden: serieskolen.dk/ultra