Serieskolen er et landsdækkende talentudviklingsprogram rettet mod kreative talenter, der gerne vil arbejde i serieformatet og udvikle deres serielle fortælleevner.

Filmtalent, herunder Filmværkstedet/København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted, har i samarbejde med Netflix lanceret Serieskolen. I 2023 var Den Vestdanske Filmpulje og mediefestivalen THIS også samarbejdspartnere.

I Serieskolen gennemgår udvalgte talenter et intensivt program, hvor de undervises af nogle af de bedste fra seriebranchen på tre boot camps i København, Odense og Aarhus. Her undervises de i, hvordan man udvikler sin egen serie, fra manuskriptskrivning, world building og karakterudvikling til pitchforberedelse.

Serieskolen afsluttes med et branchepitch i København, hvor 12 talenthold pitcher deres seriekoncepter for den danske seriebranche. Efter branchepitchet udvælges fire talenthold til at modtage 100.000 kr. samt adgang til værkstedernes professionelle udstyr og vejledning til udvikling af et proof-of-concept af deres serie.

I 2023 fik deltagerne desuden mulighed for at deltage i mediefestivalen THIS Series, en konferencedag fyldt med fagliginspiration og netværksmuligheder.