Fonden Filmtalent og Netflix går igen sammen om at støtte og udvikle unge serietalenter i Danmark.

Sidste år lancerede Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted et nyt samarbejde med Netflix. De gik sammen om at lancere ’Serieskolen’ – et landsdækkende projekt, der er sat i søen for at hjælpe med at udvikle en ny generation af kreative talenter i Danmark inden for seriel historiefortælling. Med de regionale fonde som nye samarbejdspartnere samt et stærkt udvidet program, fortsætter Fonden Filmtalent og Netflix deres samarbejde og lancerer i dag ’Serieskolen 2022’.  

I det første år af Serieskolen ansøgte mere end 200 unge talenter, hvoraf særligt tre dygtige talenthold overraskede både lærere og mentorer fra den danske filmbranche og Netflix. De tre talenthold fik muligheden for at lave en pilot og modtog hver 100.000 kr. til produktion, samt adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne. 

Nu går Fonden Filmtalent og Netflix endnu engang sammen om aktivt at støtte talentudviklingen i Danmark på tværs af geografi, køn og social baggrund.

I år bliver de regionale filmfonde FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje også samarbejdspartnerne på Serieskolen 2022. Det nye samarbejde gør det muligt at støtte et fjerde talenthold, hvilket betyder, at endnu flere talenter fra hele Danmark får mulighed for at forfølge deres drømme og styrke deres færdigheder indenfor historiefortælling. Derudover modtager de fire talenthold også et arbejdslegat på 30.000 kr. hver, der skal hjælpe talentholdene med at fokusere på deres serieprojekter.

Direktør i Fonden Filmtalent Jeanette Reutzer:

”Det første år af Serieskolen var en stor succes. Mange unge talenter fra hele landet deltog i Serieskolens talentudviklingsprogram gennem filmværkstederne i København, Odense og Aarhus. Der er stor efterspørgsel på flere talenter i den danske branche, og derfor er vi enormt glade for at fortsætte det gode samarbejde med Netflix om Serieskolen 2022. Sammen med nye fantastiske samarbejdspartnere og en række nye initiativer, der skal styrke projektet yderligere, fortsætter vi arbejdet med at udvikle unge talenter i hele Danmark og bidrage til at sikre dansk tv og films stærke position.”

Jenny Stjernströmer Björk, Director of Nordics original series hos Netflix:

”Vi er utroligt begejstrede for at fortsætte samarbejdet og være med til at investere i Danmarks fremtidige talenter – og dermed sikre endnu mere fantastisk dansk indhold. Vi satte stor pris på samarbejdet med Fonden Filmtalent og filmværkstederne i København, Aarhus og Odense omkring Serieskolen 2021, og vi har store forhåbninger til, at Serieskolen 2022 bliver lige så vellykket. Helt fra starten har målet med dette samarbejde været at investere i den næste generation af kreative danske talenter, og være med til at sikre mere dansk indhold – og det vil vi fortsat bidrage til, så vi kan blive ved med at bringe ufortalte og nye fortællinger til live.”

Om Serieskolen 2022
Serieskolen er et landsdækkende talentudviklingsprogram rettet mod nye kreative talenter, der gerne vil arbejde i serieformatet og udvikle deres serielle fortælleevner. 

Deltagere i Serieskolen får mulighed for at udvikle og styrke deres færdigheder og kompetencer gennem udviklingen af egne serieidéer. Professionelle fra både Netflix og den danske film- og tv-industri vil undervise og vejlede talenterne i en bred vifte af masterclasses og workshops med fokus på udviklingsprocessen fra pitch til pilot. Deltagerne får desuden en unik mulighed for at møde og netværke med repræsentanter fra branchen ved et branche-pitch arrangeret af Serieskolen. 

I år bliver det desuden muligt for talentholdene at mødes og interagere med både hinanden og lærere under tre intensive weekendworkshops i Aarhus, Odense og København.

Den første del af Serieskolen består af syv gratis, online masterclasses tilgængelige for alle. De skal give indblik i arbejdet med serielle formater for alle med interesse for udvikling og produktion af tv-serier. De forskellige masterclasses vil blive afholdt af nogle af branchens stærkeste fagpersoner, såsom medie- og tv-ekspert Keld Reinicke, instruktør Mikkel Serup og Malte Forssell og Chris Mack fra Netflix. 

Del to og tre af talentudviklingsprogrammet vil blive tilbudt udvalgte Serieskoletalenter og

fokusere på vigtige aspekter af udviklingsprocessen, såsom manuskriptskrivning, salg og pitch. 

Til sidst i forløbet vil fire nye talenthold få mulighed for at udvikle en pilot. De vil hver modtage 100.000 kr. til at dække produktionsudgifter og et arbejdslegat på 30.000 kr. samt få adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.Du kan læse mere om Serieskolen og ansøgning om optagelse her.

Om Fonden Filmtalent
Fonden Filmtalent blev oprettet i 2016 med henblik på at rekruttere, udvikle og markedsintroducere talenter indenfor film, tv, animation og spil, samt på anden måde understøtte den kunstneriske, kulturelle og erhvervsmæssige udvikling af de filmiske genrer og udtryksformer bl.a. ved at sikre, at der er et landsdækkende talentudviklingstilbud med lokal repræsentation.

Om Netflix 
Netflix er verdens førende streamingtjeneste for underholdning med 214 millioner betalende medlemmer i over 190 lande, som ser serier, dokumentarer og spillefilm i en lang række genrer og på en lang række sprog. Netflix-medlemmer kan se alt det, de vil – når som helst, hvor som helst – på enhver skærm med internetadgang og starte, pause og genoptage serier og film helt uden reklamer eller forpligtelser.

For mere information, kontakt venligst:
Jeanette Reutzer, Fonden Filmtalent
Telefon: 31 23 69 64
Mail: jeanette@filmtalent.dk

For henvendelser til Netflix, kontakt venligst:
Karen-Sofie Holm Brunse, LEAD Agency
Telefon: 51 51 81 02
Mail: karen-sofie@leadagency.dk